Op een bijzondere manier werden we in de gelegenheid gesteld om een stuk grond aan te kopen gelegen aan de Luphopho dam in Siphocosini/Mantabeni. Mijn unieke bamboe schutting, welke ik net geplaats had, trok dusdanig de aandacht van de verkoper, dat hij zijn auto stopte en met mij wilde kennismaken. Tijdens dit gesprek vertelde hij mij van zijn stuk grond, wat hij wilde verkopen. Nadat we een kijkje hadden genomen, liet het ons niet meer los en hebben we nog een aantal bezoeken gebracht aan het terrein en zijn we gaan bidden. Meer en meer zagen we het potentiaal van de bijzondere plek en besloten de eigenaar een bod te doen welke God mij had ingegeven. Het bleek erg laag toen ik het opperde, maar het bod werd verrassend genoeg na een week geaccepteerd. Vervolgens zijn we samen langs de community leiders gegaan om me voor te stellen en ze op de hoogte te brengen van de eerste plannen. Belangrijk voor hun als community is dat het de mensen dient. En daarmee zit het helemaal goed natuurlijk. Dus van alle kanten hebben we Zijn zegen gekregen en zien ernaar uit hoe God dit verder gaat uitwerken. Maar de start is zeker wonderlijk verlopen.

Deze locatie is voor ons beoogd Activiteiten Centrum, uitermate geschikt. Niet in de eerste plaats  vanwege de fantastische ligging en al zijn mogelijkheden, maar ook vanwege het al bestaande huis op dit grondgebied. Dit huis (dat flink opgeknapt moet worden), leent zich uitstekend qua ruimte voor het toekomstige activiteiten Centrum. Het betreffende stuk grondbied is niet alleen fors qua afmetingen ( +/- 2 ha ), maar biedt vooral volop mogelijkheden om te voorzien in alle benodigde  buitenactiviteiten, welke het centrum wil gaan aanbieden.

 activiteitencentrum bij bouwpan

 

 

Doel:

Bouwen van ons Activiteiten Centrum, wat ingezet gaat worden voor een deel van de Hart voor Swaziland activiteiten, waardoor deze activiteiten de kans krijgen om verder uit te groeien.

Timing:

Stichting Hart voor Swaziland heeft behoefte aan een eigen locatie, zodat het niet langer afhankelijk is van andere partijen wat betreft huisvesting. Zodat we voor al onze doelgroepen zelf kunnen gaan voorzien in ons eigen Activiteiten Centrum. In dit Centrum zullen ontmoeting, persoonlijke (geestelijke) groei, ondersteuning, uitdaging en ontspanning voorop staan. En we ervaren Gods timing om hierin te gaan voorzien.

Doelgroep en programma’s:

Het gaat ingezet worden voor een grote diversiteit van groepen, waarvoor we speciale programma’s aanbieden; kinderen, jongeren, outreachteams, vrouwen, mannen, teambuilding en outdoorgroepen.

Elke doelgroep, van de allerkleinsten tot volwassenen zullen elk op een unieke en doeltreffende manier gebruik gaan maken van het centrum. In al onze programma’s en activiteiten, die we aanbieden zal Jezus centraal staan.  Zodat iedereen, die bij ons centrum is geweest, de kans heeft gehad om Jezus te leren kennen en/of  Hem ook bij anderen bekend zal maken ( To know Him and to make Him known).

Speerpunten zijn evangelisatie en discipelschap training en …. Teambuilding!

Zo willen we de jongste kinderen, die wekelijks de kinderkerk bij Zodwa bezoeken, uitnodigen voor een  feestelijke jaarafsluiter. Evenals de kinderen van de kleuterscholen en het weeshuis waar Birgitte wekelijks actief is.

Lagere school kinderen  van 12-14 jaar willen we een 10 wekelijke training aanbieden waar relatie, seksualiteit en identiteit centraal staan. Voor de meiden heet dit programma Cherish en voor de jongens Courage. Dit om bijvoorbeeld het hoge percentage  HIV/aids en tienerzwangerschappen te voorkomen. Een andere training, die we ze kunnen bieden heet: Empowering, het leren opkomen voor zichzelf.

De jeugd willen we discipelen en op weg helpen dromen uit te leven. Dit doen we door wekelijkse Disciple Making Movements trainingen en Karakter weekenden. Centraal staat: hoe word je een integere man of vrouw van God.

Verder willen we graag gemiddeld 2 Outreachteams per jaar  vanuit Nederland ontvangen. Dat kan jeugd zijn, maar  ook mannen of vrouwen teams. Elk met hun eigen programma om te willen dienen in Swaziland.

Ook gaan we het mannenwerk van onze plaatselijke kerk ondersteunen. En zullen groepen vrouwen waar Birgitte mee samenwerkt extra getraind kunnen worden in speciaal voor hun opgezette programma’s.

Ook willen we outdoor activiteiten, zoals kanoën, klimmen, vissen, en kamperen gaan aanbieden en teambuildingsdagen. Een prachtige manier voor ons om te evangeliseren en trainen. En hoe gaaf is het om zo, veelal Bijbelse principes (dienen, samenwerken, plannen, communicatie,vertrouwen) onder de aandacht te brengen. En dit op een manier welke niet snel zou worden vergeten ! Een dag vol uitdaging voor jong (jeugdgroepen) en oud.

 

 


Stappenplan:

De eerste stap is gerealiseerd, doordat we op een wonderlijke manier dit prachtige stuk land aangeboden kregen en we ondertussen tot een overname zijn gekomen. Het bod wat ik heb neergelegd bij de verkopende partij, werd mij ingegeven en werd zonder slag en stoot geaccepteerd. In deze overname hebben we zelf kunnen voorzien.

De vervolgstap is de renovatie van het huis en het opzetten van de buitenactiviteiten en hiervoor zijn we op zoek naar financiële support. Onze verwachting is dat God ook dit, net als de aanloop naar de koop,  op een bijzondere manier gaat uitwerken. Evenals natuurlijk Zijn uiteindelijke plannen met het centrum, waar wij onderdeel van mogen zijn.  

De realisatie van het geheel willen we in een drietal fasen gaan uitvoeren.

Als eerste willen we het huis omturnen tot ons Hart voor Swaziland activiteiten Centrum. Vervolgens willen we de tuin gaan inrichten voor alle benodigde buitenactiviteiten. En daarna zouden we graag ook outdoor en teambuildings activiteiten zoals kanoën, klimmen en kamperen willen gaan aanbieden.

Hieronder hebben we uitgeschreven, waar zoal aan gedacht moet worden bij het realiseren van de 3 verschillende fases.

 stuk grond bij bouwplan

Uitvoer en Budgettering:

1 ste Fase.     Renovatie van het bestaande huis tot Activiteiten Centrum    
Bestaande uit:   in randen
1.       Watervoorziening huis aanleggen   10.000
2.       Dakrenovatie   25.000
3.       Nieuwe kamerindeling    
          - Nieuwe badkamer en loodgieter werk   10.000
          - Slaapkamer   7.500
          - Keuken en loodgieter werk   10.000
          - Stukadoorswerk /verf binnen   7.500
4.       Elektriciteit aanleggen (Solar)   20.000
5.       Vlonderterras met 2 picknicktafels   12.500
6.       Overkapping terras   12.500
7.       Inrichting van het huis incl. koelkast, gasfornuis, grote eettafel en zithoek   40.000
8.       Carport voor 2 auto’s   7.500
9.       Extra verdieping   7.500
10.   Bewakingshuisje   11.000
11.   Onvoorziene kosten (5%)   9.000
Totaal (1:16) 190.000=€ 12.000,-
     
2 de Fase.     Tuin outdoor vriendelijk maken    
Bestaande uit:   in randen
1.       Tuin onderhoud   5000
2.       Schommel/wip-wap ed plaatsen   3000
3.       Voetbalveldje   1000
4.       Volleybalveldje   1000
5.       Braaiplaats met picknick tafel   7500
6.       Kampvuurplaats    2500
7.       Onvoorzien kosten (5%)   1000
Totaal (1:16) 21.000 = € 1300,-
     
3 de Fase.     Aanbieden outdoor activiteiten    
Bestaande uit:   in randen
1.       3 kano’s en trailer    
2.       Vlotten maken bouwpakket    
3.       Klimmateriaal (touwen en gordels)    
4.       Kleine tentjes en inrichting    
5.       Sanitair gebouwtje    
     
Totaal (1:16) 80.000 = € 5000,-