vertellen en navertellen van een Bijbelverhaal en door het praktisch te maken, ontdekken de vrouwen dat God tot ze spreekt. Iedere keer bereidt een ander het voor. Af en toe is het zo grappig en hilarisch, vooral om te zien hoe de vrouwen op elkaar reageren. Ze hebben veel lol met elkaar en iedereen geniet van het samenzijn. Maar naast de grapjes en de koekjes, gaat het er ook serieus aan toe. Zo kunnen ze prachtige meerstemmige Swazi ‘worship’ nummers zingen en op het eind bidden we voor elkaar. Hieruit blijkt dat de meeste vrouwen worstelen met allerlei verschillende problemen, maar vooral: hoe houd ik mijn gezin draaiende en het hoofd financieel boven water? Maar ondanks hun ellende, lachen deze vrouwen vaak en is de sfeer ontspannen.

IMG-20171002-WA0000
Misschien zijn er een paar vrouwen, die puur voor de koekjes komen, maar ook zij horen over Gods onvoorwaardelijke liefde en over de bijbelse waarheden en principes. Iedere maandag kom ik blij terug, dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van deze sterke vrouwen, die je maar zelden hoort klagen over hun persoonlijke situatie… Want eigenlijk hebben ze best wat te klagen, de ene heeft HIV, samen met 2 van haar 5 kinderen. Een andere vrouw probeert rond te komen van de verkoop van snoep aan het hek bij school. Weer een andere vrouw, maakt zich grote zorgen om haar kleindochter van 13, die zwanger geworden is van de taxichauffeur, die haar veilig van school naar huis had moeten brengen. Een van de vrouwen is op borgtocht vrij en moet zich wekelijks melden in de gevangenis. En dan Zodwa: 5 kinderen, en een man die haar verlaten heeft voor een jongere vrouw. Vanwege haar eigen gezondheid heeft ze weinig mogelijkheden om zelf de kost te verdienen en moet ze roeien met de riemen, die ze heeft. Maar vol vertrouwen in God, die voor haar zorgt, staat ze positief in het leven en is een voorbeeld voor velen! Wilt u bidden voor deze vrouwen?

Het Nederlandse outreach team wil deze maand wat betekenen voor deze vrouwen en hebben geld ingezameld om te voorzien in nieuwe matrassen, voor de vrouwen, die dit niet hebben!

IMG-20171002-WA0002
IMG-20171002-WA0001