kon overnemen. Voor hem was het, naast het helpen van Petros & Elisabeth, de gevangenis bezoeken en zijn jongensgroepen onderwijzen, dus ook best druk, vooral ook in combinatie met het brengen en halen van de kinderen.

Maar ik heb veel geleerd en het was zeker de moeite waard. De weken, die het meeste indruk op me hebben gemaakt waren: “Het Vaderhart van God”, “Luisteren naar Gods stem”, “Verzoening”, maar met stip bovenaan stond: “De Heilige Geest”! Het mooiste is om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

We waren met 4 studenten en 6 stafleden, die ook het volledige programma meededen. Het was goed om zo met elkaar op te trekken, van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen. Een mix van vele culturen bij elkaar : Brazilianen, Swazis, een Amerikaan, een Nigeriaan en… een Nederlandse. Tijdens de DTS ging het regelmatig over verschillende wereldbeelden en culturen. Wat voor mij heel vanzelfsprekend is, is voor een andere cultuur maar raar. Als je altijd tussen de Nederlanders bent, vallen de verschillen niet op, maar pas als je met andere culturen intensiever optrekt, zie je ook de positieve en negatieve kanten van je eigen cultuur. Een eye-opener en leerzaam dus ! En zeker waardevol om binnen de Swazi cultuur beter te integreren.

Verder zijn we wat betreft het schooljaar van de kinderen in de afrondende fase. Ruben is al wekenlang bezig met zijn Cambridge-eindexamen form 4 en ook Levi & Jessie schrijven hun laatste examens voor dit jaar. In december begint onze zomervakantie en we hopen er dan met elkaar een weekje op uit te kunnen trekken.

Maar eerst zullen we nog bezoek krijgen uit Nederland: Erik (broer) & Nynke komen en met de kerst zal de familie Roelofsen (zus) komen. Dat wordt genieten dus!

Voor de kinderen, die altijd bij Zodwa komen, willen we nog een barbeque organiseren, als afsluiting en de kids van de NCP zullen nog een optreden geven voor alle ouders en belangstellenden, waar wij ook uitgenodigd zijn. We hopen ook nog leuke activiteiten te kunnen organiseren voor de kids van Petros & Elisabeth in hun vakantie.

Op de base wordt het de komende maanden lekker rustig, veel Brazilianen gaan namelijk op verlofnaar Brazilie en de rest van de DTS-ers gaan oa nog op outreach naar Mozambique.
We willen jullie bedanken voor al jullie steun, voor de gebeden en jullie betrokkenheid. Gods zegen en lieve groetjes, van de Big 5, Anne, Birgitte, Ruben, Levi & Jessie