Back to Top

Over ons

Anne 2Leuk dat je onze website bezoekt en mooi om ons als gezin, aan jou te mogen voorstellen. Wij zijn dus Anne & Birgitte van der Zaag en in 2013 met onze kinderen Ruben, Levi en Jessie naar eSwatini vertrokken.

Ik heet Anne, de man van Birgitte en de vader van ons gezin. Tot ons vertrek was ik een (sport)fysiotherapeut  en had mijn eigen praktijk in Almere. Hier in eSwatini, ben ik een man met visie en op een missie. Daar waar God ons brengt, wil ik mijn talenten inzetten en getuigen van wat Jezus in mijn leven heeft gedaan.

Het liefst werk ik met jongeren, de toekomstige leiders van eSwatini, die hier het verschil kunnen en zullen gaan maken. Mijn speerpunt is: gezonde families! Ik wil ze graag trainen om ‘echte’ mannen Gods te mogen worden. Dat doe ik door praktisch met ze op te werken, met ze in de bijbel te duiken en veel tijd met ze door te brengen. Verder ben ik graag bezig om nieuwe discipelen te maken, die op hun beurt er ook op uit gaan, om weer andere discipelen te maken.

In mijn vrije tijd houd ik ervan leuke en gezellige dingen te doen met mijn gezin en samen buiten sportief bezig te zijn (volleyballen, hiken en kanoën). Ik ben een natuurmens, dus ik bezoek ook graag wildparken en ontdek graag nieuwe, uitdagende wandelingen. Ons leven is een  groot avontuur.

 

 

BirgitteIk heet Birgitte, de vrouw van Anne en de moeder van 3 prachtige kinderen. Net als in Nederland geniet ik ervan om buiten te zijn, samen iets te ondernemen in de natuur of alleen te wandelen/hardlopen. In mijn vrije tijd, houd ik ervan om weg te duiken in een goed boek en ik heb vaak hele gesprekken met mijn vriendinnen op de WhatsApp. Tijdens vakanties ga ik graag met mijn gezin erop uit om nieuwe gebieden te ontdekken en ik houd van avontuur.

Hier in eSwatini mag ik veel kinderen over Jezus vertellen, ik geniet ervan om de bijbelverhalen op een creatieve manier aan ze over te brengen. Ik vind het een voorrecht om deze kinderen bekend te maken met Gods liefde. Geweldig om te zien hoe ze ervan genieten. Samen met de juffen of met Zodwa is het iedere keer een feest. Verder ben ik onderdeel van bijbelstudiegroepen met vrouwen. Het is prachtig om met elkaar de bijbel in te duiken en van elkaar te mogen leren. Ook ga ik wekelijks naar het ziekenhuis, om te bidden voor de zieke kinderen en hun moeders/oma’s. Daar deel ik fruit en cadeautjes uit en Gods liefde en hoop.

 

 

Ruben 2 

 

 

Dan stellen we Ruben (1998), onze oudste zoon, aan jullie voor. Hij is de eerste 3 jaar bij ons in eSwatini geweest en heeft hier zijn Highschool goed doorlopen. In 2016 ging hij terug naar Nederland, om in Enschede, Civiele Techniek te studeren. Hij houdt van sporten, avontuur en van de natuur. In zijn vrije tijd, sport hij graag, oa mountainbiken, voetbal, volleyballen en hij houdt ervan om spelletjes te doen. Hij is lid van een studentenvereniging de Navigators.

 

 

 

Levi 2


Dan hebben we Levi (1999), onze middelste zoon. Hij heeft net als Ruben ook de Highschool hier in eSwatini kunnen afronden en is in 2017 terug gegaan naar Nederland. Hier heeft hij zijn MBO IT diploma gehaald en doet nu HBO commerciële economie. Hij houdt van gezelligheid en heeft graag vrienden of familie om zich heen. Hij houdt van fitness, spelletjes doen, gamen, films kijken en volleyballen. 

 

 

 


Jessie 2 

 

 

Onze jongste Jessie (2005) is nog bij ons in eSwatini. Ze heeft hier de internationale Primary school doorlopen en zit nu op de High school. Ze spreekt graag wat af met vriendinnen, maar ze kan zichzelf ook goed vermaken. Ze kijkt  graag series ter ontspanning en houdt van spelletjes. Ze vindt het prima om thuis te zijn, maar ook leuk om er af en toe op uit te gaan.
 

 

Binky 2

 

 

 En dan hebben we nog onze hond Binky, (2011) onze Tibetaanse terriër, die net als ons, graag buiten is. Ze heeft het hier erg naar haar zin en gaat nog steeds 3x per week mee hardlopen. 

 

 

 

In de zomer van 2012 zijn we met ons gezin op vakantie geweest in zuidelijk Afrika. Daar hebben we Zuid-Afrika, Swaziland (nu eSwatini) en Lesotho bezocht. Dit was deels bedoeld als vakantiereis, maar ook ter oriëntatie om de zending in te gaan als gezin.

Na 13 jaar in Zeewolde te hebben gewoond, zijn we dus in januari 2013 vertrokken naar Swaziland. Een prachtig land, maar ook een straatarm land, dat ernstig bedreigd wordt door de Aids epidemie. Hierdoor is het een land met vele weeskinderen. Diep van binnen hadden we beiden sterk het verlangen om zorg te dragen voor deze kwetsbare groep. Onze roeping staat in het teken van het helpen en zegenen van kwetsbare kinderen en volwassenen. De eerste 3 jaar hebben we veel opgetrokken met een Swazi echtpaar, Petros & Elisabeth, daarna is onze focus ook op andere groepen komen te liggen. Mocht je meer willen weten, kijk dan even op Missie & Visie.